ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ

26 Ιουνίου, 2024

Search
Close this search box.
εκδήλωση

Διεθνές Συμπόσιο «Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία»

Αφίσα για Διεθνές Συμπόσιο

Διεθνές Συμπόσιο «Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία»

Διεθνές Συμπόσιο

15-16 Μαΐου 2024

Κτήριο Αβέρωφ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

«Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία»

Το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης ”Ανδρέας Λεντάκης” σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Paris 1 Panthéon-Sorbonne και την Ελληνική Εταιρία Αισθητικής συνδιοργάνωσαν το Συμπόσιό με θέμα «Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία» που αναπτύχθηκε σε δύο σκέλη: ένα διήμερο συμπόσιο με Γάλλους και Έλληνες διακεκριμένους επιστήμονες, καθώς και μία παράλληλη εικαστική έκθεση νέων δημιουργών Γάλλων και Ελλήνων.

Το Ίδρυμα αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση συνδιοργάνωσης και συνδρομής του στις επιστημονικές εργασίες, αναδεικνύοντας το ζήτημα του έρωτα στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, με την πολύτιμη παρακαταθήκη που διαθέτει του 4τομου έργου του Ανδρέα Λεντάκη «Ο ‘Ερωτας στην Αρχαία Ελλάδα».

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη του Συμποσίου, αλλά και εισηγήθηκε στις 15/05, ώρα 15:25, με θέμα: «Έρως και Τέχνη στην Αρχαία Ελλάδα».

Το Συμπόσιο εξέτασε την καλλιτεχνική δημιουργία υπό το πρίσμα της οικολογικής κρίσης, λαμβάνοντας υπόψη την ερωτική διάσταση της σχέσης – φυτικής και ζωικής – που διατηρεί ο άνθρωπος με άλλες μορφές ζωής. Ωστόσο, για να αποσαφηνίσουμε τη σχέση μεταξύ ερωτισμού και οικολογίας, πρέπει πρώτα να ορίσουμε αυτά τα πεδία.

Άλλες Εκδηλώσεις