ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ

26 Ιουνίου, 2024

Search
Close this search box.

Σκοποί του Ιδρύματος

Σκοποί του Ιδρύματος

Βασικός σκοπός του Ιδρύματος είναι η καταγραφή και η συνέχιση του πολυσχιδούς έργου του Ανδρέα Λεντάκη σε ότι αφορά τις έννοιες Δημοκρατία, Πολιτισμός, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση στη σύγχρονη κοινωνία και την ενεργή πολιτική δράση.

Συνεπώς η συγκέντρωση, έκδοση και ταξινόμηση του πολιτικού και πνευματικού έργου του Ανδρέα Λεντάκη, αλλά και άλλων προσωπικοτήτων της επιστήμης, της πολιτικής και της τέχνης.

 Η οργάνωση Κεντρικής Βιβλιοθήκης, Κέντρου Έρευνας και Τεκμηρίωσης, συνεδρίων, επιμορφωτικών κύκλων, σεμιναρίων, μαθημάτων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εικαστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, διαλέξεων, καθώς και η έκδοση πολιτικών, ιστορικών, περιβαλλοντολογικών, πολιτιστικών μελετών.

Η παροχή υποτροφιών σε φοιτητές των Τμημάτων Επικοινωνίας, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών των Α.Ε.Ι (δυστυχώς δεν παρέχονται πλέον λόγω οικονομικής δυσπραγίας), ο σχεδιασμός και η παραγωγή καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων / εκδηλώσεων, είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με Δημόσιους και Αυτοδιοικητικούς Θεσμούς.

 Η διαμόρφωση και διάδοση ουσιαστικών προτάσεων σε σχέση με την κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική κρίση, η συστηματική προώθηση και μελέτη των προβλημάτων της χώρας, αποβλέποντας στη διατύπωση εκσυγχρονιστικών προτάσεων. Για το σκοπό αυτό συγκροτεί ομάδες εργασίας και διοργανώνει ημερίδες και συνέδρια.

Το Ίδρυμα, που στεγάζεται στο Ιστορικό κέντρο, καταγράφει μια αξιόλογη πολιτιστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα με σταθερή προσέλευση σχολείων, με τη διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων και επιμορφωτικών σεμιναρίων, διαλέξεων, αφιερωμάτων, τιμητικών εκδηλώσεων, εικαστικών εκθέσεων, με τη λειτουργία μιας οργανωμένης Βιβλιοθήκης και του ιστορικού Αρχείου του Ανδρέα Λεντάκη στη διάθεση ερευνητών, φοιτητών και  επιστημόνων.