Αγ. Ασωμάτων 47, 10553 Αθήνα    ledakis@ath.forthnet.gr   210.322 6054
logo ledakis

ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ"
FOUNDATION OF CULTURE & EDUCATION "ANDREAS LENTAKIS"

 • Idryma Ledakis 01
 • Idryma Ledakis 02
 • Idryma Ledakis 03
 • Idryma Ledakis 04

Πραγματοποιηθείσες εκδηλώσεις

Ημερίδα: ''Κοινό μέτωπο κατά της κλιμακούμενης βίας''

Το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης ''Ανδρέας Λεντάκης'' σε συνεργασία με το Δήμο Δάφνης-Υμηττού πραγματοποίησαν  Ημερίδα με τίτλο: Κοινό μέτωπο κατά της κλιμακούμενης βίας , Σάββατο 13/4 και ώρα 16:00 μ.μ. στο Μουσείο Μπουζιάνη.  

Και ακριβώς, επειδή η βία έχει πολλές εκφάνσεις και μορφές, ανησυχεί και προβληματίζει την πλειονότητα των πολιτών, γι' αυτό καλούμαστε να συγκροτήσουμε κοινό μέτωπο, η πολιτεία, η οικογένεια, οι εκπαιδευτικοί και τα υγιή μέλη της κοινωνίας για την πρόληψη των διογκούμενων φαινομένων βίας και την αντιμετώπισή τους. 

Το πρόγραμμα  μας πλαισιώνουν  με ομιλίες τους σημαντικοί ομιλητές της  ακαδημαϊκής κοινότητας, τομέων της εγκληματολογίας, κοινωνιολογίας, ψυχολογίας και ψυχιατρικής, που θα διαφωτίσουν όλες του τις πτυχές.

Πρόσκληση Ημερίδας Κοινό μέτωπο κατά της κλιμακούμενης βίας

4ΜΗΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΜΑΡΤΙΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΙΟΥΝΙΟ 2023) «ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

4ΜΗΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΜΑΡΤΙΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΙΟΥΝΙΟ 2023)  «ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς το πρόγραμμα του ιδρύματος μας «Μετάδοση Έμπνευσης για καλλιτεχνική δημιουργία», το οποίο πραγματοποιήσαμε με μουσειο-παιδαγωγό μας από Μάρτιο έως Ιούνιο σε ομάδα παιδιών του «Χαμόγελο του Παιδιού» (μονάδα Αμαρουσίου) με φυσική παρουσία  μαθητών, αλλά και πρόσθετα διαδικτυακή παρουσία περισσότερων από μονάδες της περιφέρειας, σε αγαστή συνεργασία και παρουσία των παιδαγωγών της μονάδας.   Η κεντρική ιδέα του προγράμματος ήταν η εμβριθής επεξεργασία του βιβλίου "Μέλη και ΜελέΚ" των εκδόσεων Διόπτρα γύρω από την καταστροφή της Σμύρνης και τα παιδιά εμπνεύστηκαν τη ζωγραφιά τους από αυτό το ιστορικό θέμα.

Το Ίδρυμά μας αποφάσισε αντί του ενός νικητή/τριας να αποδώσει έπαθλα ζωγραφικής έμπνευσης σε δύο παιδιά, αλλά και σε όλα τα παιδιά της ομάδας αναμνηστικά έπαθλα.

Στις δύο νικήτριες, δύο Eastpack σακίδια πλάτης που εμπεριέχουν βοηθητικά σχολικά βιβλία, μεγάλα τετράδια σπιράλ με τυπωμένο εξώφυλλο τη ζωγραφιά τους και Πάπυρο βεβαίωσης συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Σε όλα, ωστόσο, τα παιδιά που συμμετείχαν, θα δοθούν ως αναμνηστικά δώρα, επίσης μεγάλα τετράδια σπιράλ με τυπωμένο εξώφυλλο τη ζωγραφιά τους και Πάπυρος βεβαίωσης συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Ανακοίνωση νικητών Προγράμματος

11-6-2023 ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ: 25 χρόνια μετά είναι ακόμα εδώ - Βιβλιοπαρουσίαση

 

book prezentation 2023 06 11

18 Μαΐου 2023, Ημέρα Μουσείων, ώρα 17:00 μ.μ.

 MouseioBenaki

18 Μαΐου 2023, Ημέρα Μουσείων, ώρα 17:00 μ.μ.

Ξενάγηση των μελών και φίλων του Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» από την Αθηνολόγο-ξεναγό και συγγραφέα κ. Άρτεμις Σκουμπουρδή στο πάντα ενδιαφέρον Κεντρικό Ίδρυμα Εμμανουήλ Μπενάκη (Βασιλίσσης Σοφίας) στις μόνιμες και
τρέχουσες συλλογές του.

 Πληροφορίες Ίδρυμα "Ανδρέας Λεντάκης". Τηλ. 2103226054, Κιν. 6930202395

Ξενάγηση στα Παριλίσσια (από Πλάκα έως Καλλιμάρμαρο)

ledakis episthmonas 2

ΤΕΤΆΡΤΗ, 24 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2023 ΣΤΙΣ 11 Π.Μ.

Ξενάγηση στα Παριλίσσια (από Πλάκα έως Καλλιμάρμαρο).

Τετάρτη, στις 26/4 και ώρα 11:00 π.μ., με σημείο συνάντησης, την Αγία Φωτεινή Ιλισσού ξεκινάει η περιήγησή μας στα Παριλίσσια.

Ξεναγός μας είναι το μέλος της Επιστημονικής μας Επιτροπής Αθηνολόγος κ. Άρτεμις Σκουμπουρδή, η διαδρομή θα εκτείνεται από την Πλάκα μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο/Καλλιμάρμαρο. Στους ιερούς χώρους όπου λατρεύτηκαν Ολύμπιοι Θεοί και Άγιοι της Χριστιανοσύνης, νύμφες και βασιλοπούλες, που κατέκτησαν την καρδιά και το μυαλό των Αθηναίων. Εκεί που έκαναν τον περίπατό τους ο Σωκράτης και ο Φαίδρος και μιλούσαν για τον Έρωτα και το κάλλος.

Αφετηρία και συνάντηση στην Αγία Φωτεινή Ιλισσού και ώρα 11:00 π.μ. 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 Πληροφορίες Ίδρυμα "Ανδρέας Λεντάκης". Τηλ. 2103226054, Κιν. 6930202395

Εορταστικό 3ήμερο Χριστουγέννων 2,3,4 Δεκεμβρίου

 MouseioBenaki

Εορταστικό Χριστουγεννιάτικο 3ήμερο ΒΑΖΑΑR 

2,3,4 Δεκεμβρίου 2022

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ...................................................................16:00 μ.μ. - 19:00 μ.μ.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου ..........................................................................10:30 π.μ. - 18:30 μ.μ.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ............................................................................10:30 π.μ. - 18:30 μ.μ.

Χαρά και επιθυμία μας να ξανασμίξουμε και να ιδωθούμε μετά από τρία χρόνια απόστασης, ασφαλείς και υγιείς στους χώρους του όμορφου νεοκλασικού μας, που τηρεί όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές. Φτιάξαμε μια εορταστική έκθεση με αγάπη και φροντίδα, για να ικανοποιήσουμε τις αισθήσεις σας, γευστικές, οπτικές, αισθητικές, ακουστικές, μέσα σε μια πανδαισία καλλιτεχνικών δημιουργημάτων και αντικειμένων-δώρων για το σπίτι, το γραφείο, την οικογένεια και τους φίλους. Σας αναμένουμε για σπιτικές λιχουδιές, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, βουτήματα, ποτά, λικέρ, μαρμελάδες, μέλι, ποικιλία ζυμαρικών, φυτικά προϊόντα και βότανα, μεγάλη έκθεση βιβλίων, διακοσμητικών, αλλά και εντυπωσιακά κοσμήματα και άλλα είδη που δεν φτάνει η φαντασία.

Δείτε την αφίσα μας εδώ.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ της Αμάντια Ροκάι "Τα πολλά πρόσωπα της ΦΡΙΝΤΑ ΚΑΛΟ"

amanda rokaiΤο Ίδρυμα Πολιτισμού & Εκπαίδευσης "Ανδρέας Λεντάκης" διοργανώνει εικαστική έκθεση
της Αμάντια Ροκάι, αφιερωμένη στη Φρίντα Κάλο, μια εκκεντρική προσωπικότητα που
χαίρει δημοφιλίας διεθνώς. Η έκθεση συνιστά από μόνη της ένα καλλιτεχνικό γεγονός,
εφόσον θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα από μια νέα δημιουργό.
Η Αμάντια Ροκάι, τα τελευταία δώδεκα χρόνια ασχολείται με την τέχνη σε διάφορες μορφές
της. Η κύρια έμπνευσή της είναι η Φρίντα Κάλο και τα έργα της αντανακλούν πρωτίστως
πάθος για τη δουλειά της, πρωτοτυπία, αλλά και τις διαφορετικές μεταμορφώσεις της
θηλυκής οντότητας Φρίντα Κάλο.
Την έκθεση επιμελείται η κριτικός τέχνης κ. Νάκα Ευαγγελία.
Συμμετέχουν:
Βίλμα Ζιόγκα - Βιολί, Κορυφαία στη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ
Δημήτριος Μαρίνος - Πιάνο
Διάρκεια: 30 Μαΐου - 2 Ιουνίου & 6 Ιουνίου - 9 Ιουνίου
Ώρες: 11.00 π.μ. - 4.00 μ.μ

Φεστιβάλ "Στη Σκιά των Βράχων" Αφιέρωμα στον Ανδρέα Λεντάκη

ledakis episthmonas 2H φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ αφιερώνεται στον Ανδρέα Λεντάκη, έναν άνθρωπο που πάλεψε, αντιστάθηκε, οραματίστηκε, δημιούργησε και αποτέλεσε σημείο αναφοράς. Με τη συμβολή του Ιδρύματος μας, παρουσιάζεται στον κατάλογο του Φεστιβάλ, ένα εκτενές αφιέρωμα στην πολυσχιδή προσωπικότητα του, μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και μια έκθεση που θα λειτουργεί στον χώρο του θεάτρου "Άννα Συνοδινού".

Τα εγκαίνια της Φωτογραφικής Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν 24 Ιουνίου 20:30.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ

Πολλοί είναι οι κάτοικοι του άστεως που έχουν ελλιπή γνώση για τον σπουδαίο Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο του Κεραμεικού που βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, δυο βήματα από το Ίδρυμα «Ανδρέας Λεντάκης». Αυτά τα κενά θα θελήσουμε να καλύψουμε με μια ακόμη εξαιρετική ξενάγηση από τη φίλη ξεναγό κ. Άρτεμις Σκουμπουρδή την Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 11 π.μ.
Για να συμμετάσχετε και για περαιτέρω πληροφορίες απαραιτήτως καλέστε μας στο 210-3226054 & -075
Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης "Ανδρέας Λεντάκης"

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΑ ΑΤΤΑΛΟΥ

Η πολύ αγαπητή ξεναγός - Αθηνολόγος κ. Άρτεμις Σκουμπουρδή, ευγενώς προσφέρθηκε να ξεναγήσει φίλους και μέλη του Ιδρύματος στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Αγοράς και τη Στοά του Αττάλου που στεγάζει το Μουσείο.
Για να οριστικοποιήσετε τη συμμετοχή σας καλέστε μας.
Ίδρυμα Πολιτισμού και
Εκπαίδευσης "Ανδρέας Λεντάκης"
Τηλ. 210-3226054 & -075

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η ιστορικός τέχνης - ξεναγός και μέλος της Ε.Ε. κ. Άρτεμις Σκουμπουρδή, ευγενώς προσφέρθηκε να κάνει την ξενάγηση σε φίλους και μέλη του Ιδρύματος. Όπως και η πολιτισμολόγος κ. Σωτηρία Δημοπούλου, επίσης μέλος της Ε.Ε., προσφέρθηκε να μας μιλήσει για τους πίνακες που ανακαλύφθηκαν στα Άνω Πιτσά του Ν.Κορινθίας με βάση μελέτη που έχει πραγματοποιήσει. Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 17.00 μ.μ.
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται τηλεφωνικά στα παρακάτω τηλέφωνα όπου θα σας δοθούν και περισσότερες πληροφορίες.
Τηλ: 210-3226054 & -075

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Στο Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» διατηρώντας την παράδοση του να στηρίζουμε νέους δημιουργούς ενός ευρέος φάσματος λογοτεχνίας και καλλιτεχνίας (από ποικίλης μορφής χειροτεχνήματα έως εικαστικές παρεμβάσεις, όπως ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική, κεραμική κ.α.) που θέλουν να εκθέσουν τη δουλειά τους, απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση για επικοινωνία και πληροφόρηση.

 

Διαδικτυακή Εκδήλωση Παρουσίασης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ιδρύματος

25 Οκτωβρίου, 17.00

Απευθύνουμε Πρόσκληση σε όλους τους Εκπαιδευτικούς Α’βάθμιας και Β’βάθμιας να παρακολουθήσουν τη Διαδικτυακή Εκδήλωση του Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης», κατά την οποία θα παρουσιαστούν τα ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα μας που πραγματοποιούμε φέτος στους χώρους του Ιδρύματος αλλά και εκτός αυτού. Θα έχετε την ευκαιρία να τα γνωρίσετε αναλυτικότερα και να υποβάλλετε ερωτήματα και απορίες. Ο φορέας μας καταγράφει μια πλούσια εμπειρία δεκαπέντε χρόνων στον τομέα των προγραμμάτων που συνεχώς εμπλουτίζουμε και που έχουν αξιολογηθεί πολύ θετικά από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς
Ελπίζουμε να σας δούμε διαδικτυακά και να συνεργαστούμε ρεαλιστικά μαζί σας.

Διαδικτυακή Παρουσίαση Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

16 Οκτωβρίου, 18.00
 
Παρουσίαση των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, καθώς και των Μεταπτυχιακών εξ' αποστάσεως.
Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις έχει θέσει ανάμεσα στους πρωταρχικούς του στόχους τη δημιουργία ενός δυναμικού μαθησιακού περιβάλλοντος και τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα σε γνωστικά πεδία που σχετίζονται άμεσα με τις ανάγκες της κοινωνίας. Η επένδυση στη σύγχρονη μαθησιακή τεχνολογία και η πρόσληψη ακαδημαϊκού προσωπικού με πολυετή εμπειρία διδασκαλίας και έρευνας σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, αποτελούν τα εχέγγυα για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις.

26.6.2020 Περιήγηση στην αρχαιότερη συνοικία της Ευρώπης

 

Περιήγηση στην αρχαιότερη συνοικία της Ευρώπης, την Πλάκα

 Αγαπητά μας μέλη & φίλοι,

plakaΤο Ίδρυμα μας, συνεχίζοντας να προσφέρει με κάθε τρόπο σε πολιτισμό και γνώση διοργανώνει περιπατητική περιήγηση στην αρχαιότερη συνοικία της Ευρώπης, την Πλάκα, αποκαλύπτοντας μύθους και αλήθειες, μέσα από τα έγκυρα μάτια και χείλη της Άρτεμις Σκουμπουρδή, της δικής μας Πρέσβειρας της πόλης και της ιστορίας.

Η γλαφυρή μας διαδρομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου, ώρα 10:30 π.μ. και θα έχει ως Σημείο Συνάντησης: την Πλατεία Λυσικράτους, Πλάκα.

Θα περάσουμε από το Χορηγικό Μνημείο Λυσικράτους, την Αρχαία Αγορά Τριπόδων, τον Αγ. Νικόλαο Ραγκαβά, το μοναδικό Μετόχι του Παναγίου Τάφου και θα καταλήξουμε στα Αναφιώτικα.

Περιηγούμενοι, θα μνημονεύσουμε μνημεία και ανθρώπους που τα δημιούργησαν, τα έζησαν και τους χάρισαν ακμή, γράφοντας τη μακραίωνη Αθηναϊκή Ιστορία.

Μέχρι τότε, θα εξυπηρετούμε στο τηλέφωνο της Γραμματείας μας 210-3226054, για δηλώσεις ενδιαφέροντος και συμμετοχής.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τον καλύτερο συντονισμό της εκδήλωσης


Ίδρυμα Πολιτισμού & Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης»,
Αγίων Ασωμάτων 47 (& Πειραιώς 71), πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ Θησείου.
Τηλ. 210 3226054,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

21.7.2020 Εκδήλωση στον Ωρωπό παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

 

21.7.2020 Εκδήλωση στον Ωρωπό παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

plaka

Την Τρίτη 21 Ιούλη, ώρα 19:15, στον Ωρωπό ,παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, και των Υπουργών Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Πολιτισμού, η Βουλή των Ελλήνων διοργάνωσε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 46 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στο συγκρότημα των πρώην φυλακών Ωρωπού.

Ενός ιστορικού τόπου που έχει καταγραφεί στη συλλογική μνήμη ως τόπος κράτησης και μαρτυρίου αγωνιστών που διώχθηκαν από τη χούντα για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Ενός χώρου ποτισμένου με Ιστορία και βιώματα που έγιναν τραγούδια, όπως αυτό Μίκη Θεοδωράκη: «Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς τον Ωρωπό».

Ο αείμνηστος πολιτικός και πνευματικός άντρας Ανδρέας Λεντάκης υπήρξε φυλακισμένος στις Φυλακές Ωρωπού και όχι μόνον, και η σύζυγος του Έφη Λεντάκη και Πρόεδρος του Ιδρύματος Πολιτισμού & Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης»  κλήθηκε να μιλήσει στην σημαντική αυτή εκδήλωση.

Ίδρυμα Πολιτισμού & Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης»,
Αγίων Ασωμάτων 47 (& Πειραιώς 71), πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ Θησείου.
Τηλ. 210 3226054,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

12.05.2021 Χρησιμεύει η Ποίηση στις μέρες μας;

 

Χρησιμεύει η Ποίηση στις μέρες μας;

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, ώρα 18:00

«Χρησιμεύει η Ποίηση στις μέρες μας;» σε Live - Streaming

Ομιλητές:

Βλαβιανός Χάρης: Ποιητής, Μεταφραστής, Διευθυντής του περιοδικού «Ποιητική».
Κωτούλα Δήμητρα: Ποιήτρια, Μεταφράστρια.
Τοπάλη Μαρία: Ποιήτρια, Μεταφράστρια, Κριτικός.

Ίδρυμα Πολιτισμού & Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης»,
Αγίων Ασωμάτων 47 (& Πειραιώς 71), πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ Θησείου.
Τηλ. 210 3226054,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

17.05.2021 Γνωρίζοντας την Παλατινή Ανθολογία

 

Γνωρίζοντας την Παλατινή Ανθολογία

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, ώρα 18:00

«Γνωρίζοντας την Παλατινή Ανθολογία»

Ομιλητές:

Φωτεινή Λεντάκη: Πρόεδρος Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης», Ψυχολόγος – Φιλόλογος
Γιώργος Κεντρωτής: Κοσμήτορας της Σχολής Ιστορίας, Μετάφρασης & Διερμηνείας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Κώστας Μαρδάς: Δημοσιογράφος – Συγγραφέας
Απαγγέλλει η ηθοποιός Ράνια Σχίζα

Ίδρυμα Πολιτισμού & Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης»,
Αγίων Ασωμάτων 47 (& Πειραιώς 71), πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ Θησείου.
Τηλ. 210 3226054,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

19.05.2021 Μια συναυλία όχι σαν όλες για την Παλατινή Ανθολογία του Νότη Μαυρουδή

 

Μια συναυλία όχι σαν όλες για την Παλατινή Ανθολογία του Νότη Μαυρουδή

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, ώρα 18:00

«Μια συναυλία όχι σαν όλες για την Παλατινή Ανθολογία του Νότη Μαυρουδή»

Συμμετέχουν:

Νένα Βενετσάνου: Τραγουδίστρια – Συνθέτης
Νότης Μαυρουδής: Κιθαρίστας – Συνθέτης
Γιώργος Τοσικιάν: Κιθαρίστας

Ίδρυμα Πολιτισμού & Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης»,
Αγίων Ασωμάτων 47 (& Πειραιώς 71), πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ Θησείου.
Τηλ. 210 3226054,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

28.04.2017 - Είκοσι xρόνια xωρίς τον Ανδρέα Λεντάκη

Πρόσκληση
Παρασκευή 28/4/2017
Είκοσι xρόνια xωρίς τον Ανδρέα Λεντάκη

prosklisi2.jpg

1.3.2017 - Αφιέρωμα στους Δημάρχους Ανδρέα Λεντάκη & Χρήστο Μιχαλόπουλο

Πρόσκληση
1/3/2017
Αφιέρωμα στους εμβληματικούς Δημάρχους
Ανδρέα Λεντάκη & Χρήστο Μιχαλόπουλο

prosklisi.pdf

14-23.12.2016 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR
14-23/12/2016

bazaar christmas 2016 smallΞεκινάμε το καλλιτεχνικό μπαζάρ μας Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου στις 12:00 π.μ. που θα λειτουργήσει ως τις 23 Δεκεμβρίου!
Το πόσες ευκαιρίες και όμορφα πράγματα έχει, θα το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι, μιας και ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις οπτικές και γευστικές και όλες τις ανάγκες. Από εξοπλισμό για το σπίτι, την κουζίνα, το σαλόνι, πάσης φύσης δώρα και πολύ ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα, ρούχα που αρέσουν και συμφέρουν, σπιτικά χειροποίητα γλυκά, ποτά, λικέρ, κρασιά, μελομακάρονα και κουραμπιέδες σε μεγάλη ποικιλία από το «Γευστικό Οδοιπορικό», δοκιμασμένα και άριστα, μέχρι πρωτότυπα και μοναδικά κοσμήματα, μια γκάμα βιβλίων για όλα τα γούστα, θαυμάσιοι πίνακες, όλα σε απρόβλεπτες (προς τα κάτω) τιμές!

Κερνάμε και σας περιμένουμε, ακόμη και για την απλή παρουσία σας!

Δευτέρα - Παρασκευή 10.00 π.μ.-16.00μ.μ

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου ολημερίς 11.00 π.μ.-18.00μ.μ.
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ολημερίς 11.00 π.μ.-18.00μ.μ

Οδός Αγίων Ασωμάτων 47 (& Πειραιώς) - Κεραμεικός (πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ Θησείου)
Τηλ.: 210-3226054 και 210-3226075, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

8-13.12.2017 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & BAZAAR

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & BAZAAR
8-13/12/2017

xmas 2017 afisaΤο Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Αθήνας σας προσκαλούν παράλληλα με την εορταστική μας αγορά (bazaar) στις ακόλουθες εκδηλώσεις:

 • Εγκαίνια  Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου στις 16:00 μ.μ.
  Ζωντανή παρουσίαση της γυναικείας Καραγκούνικης φορεσιάς από την κ. Μαρία Αλεξίου, δημιουργό και υπεύθυνη του Κέντρου Παραδοσιακού Κεντήματος Σοφάδων.
 • Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου στις 13:00 μ.μ.
  «Ιστορίες πάθους και μαγειρικής» Ένα νέο βιβλίο των εκδόσεων «Κύμα» θα μας παρουσιάσει η επιμελήτριά του, ποιήτρια και συγγραφέας κ. Αγγελίνα Ρωμανού (20 διαφορετικές ιστορίες γραμμένες από 20 αντίστοιχα συγγραφείς γεμάτες γεύσεις, περιπέτεια, μυρωδιές)!
 • Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου στις 13:00 μ.μ.
  Πώς διαχειριζόμαστε το καθημερινό μας άγχος και βιωματικό εργαστήρι με την ψυχολόγο και δραματοθεραπεύτρια κ. Αντιγόνη Χριστοφόρου

Εορταστική αγορά (Bazaar) 8-13 Δεκεμβρίου

Δημιουργοί και καλλιτέχνες εκθέτουν τις πρωτότυπες δημιουργίες τους, που αφορούν σε κοσμήματα, πλεκτά, δερμάτινα, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα έως και σαπούνια, καθώς και σπιτικά, μαμαδίστικα εδέσματα, γλυκά πάσης φύσεως, λικέρ κ.α.

Εννοείται ότι κερνάμε καφέ, αναψυκτικά, κρασάκι και φιλική κουβεντούλα.

Ώρες λειτουργίας Bazaar 8 -13 Δεκεμβρίου :

Εγκαίνια Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου                        16:00 μ.μ.- 20:00 μ.μ.

Σάββατο και Κυριακή, 9 & 10 Δεκεμβρίου               11.00 π.μ.- 17.00 μ.μ.
Δευτέρα - Τετάρτη 11-13 Δεκεμβρίου                       10.00 π.μ.-16.00 μ.μ.

Οδός Αγίων Ασωμάτων 47 (& Πειραιώς) - Κεραμεικός (πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ Θησείου)

Τηλ.: 210-3226054 και 210-3226075, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σεμιναριακός κύκλος Δημιουργικής Γραφής και Λογοτεχνίας

Σεμιναριακός κύκλος
Δημιουργικής Γραφής και Λογοτεχνίας

Σεμιναριακός κύκλοςΣτις αίθουσες του Ιδρύματος με καταξιωμένους λογοτέχνες, φιλόλογους, συγγραφείς, που απαρτίζεται από 12 δίωρες συναντήσεις των ενδιαφερομένων- μία εβδομαδιαίως- κάθε Πέμπτη 17.00-19.00 μ.μ.

Μεταξύ άλλων συμμετέχουν:

Δάγλας Γιώργος, Ποιητής
Ηλίας Λάμπρος, Ποιητής
Καραμβάλη - Βλάχου Μαριάννα, Ποιήτρια
Καραμβάλης Δημήτρης, Λογοτέχνης
Ρωμανού Αγγελίνα, Συγγραφέας - Ποιήτρια – Επιμελήτρια κειμένων
Σαλτερής Νίκος, Σύμβουλος Εκπ/σης - Συγγραφέας
Χειμωνάς Θανάσης, Συγγραφέας

Afisa Seminariakos Kyklos 2

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως 13/2 :

Ίδρυμα Πολιτισμού & Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης»,
Αγίων Ασωμάτων 47 (& Πειραιώς 71), πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ Θησείου.
Τηλ. 210 3226054, κιν. 6972402214 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σεμιναριακός κύκλος Τέχνης του Λόγου - Γραπτού και Προφορικού

Σεμιναριακός κύκλος
Τέχνης του Λόγου - Γραπτού και Προφορικού

Στις αίθουσες του Ιδρύματος με καταξιωμένους εισηγητές πανεπιστημιακούς και συγγραφείς σε 2 3ήμερα: 30/11 - 2/12/2018 και 14-16/12/2018 Παρασκευή 18:00-20:00μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 12.00-16.00μ.μ.

Afisa Seminariakos Kyklos 2

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :

Ίδρυμα Πολιτισμού & Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης»,
Αγίων Ασωμάτων 47 (& Πειραιώς 71), πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ Θησείου.
Τηλ. 210 3226054, κιν. 6975.465111 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

7-12.12.2018 Εορταστικές εκδηλώσεις Χριστουγέννων

Εορταστικές Εκδηλώσεις Χριστουγέννων 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Χριστούγεννα 2018 - εκδηλώσεις

Ίδρυμα Πολιτισμού & Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης»,
Αγίων Ασωμάτων 47 (& Πειραιώς 71), πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ Θησείου.
Τηλ. 210 3226054, κιν. 6975.465111 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

20.5.2019 ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης»
και το Σπίτι της Κύπρου σας  προσκαλούν
τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 και ώρα 18:00
στην εκδήλωση

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2, Σύνταγμα

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ίδρυμα Πολιτισμού & Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης»,
Αγίων Ασωμάτων 47 (& Πειραιώς 71), πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ Θησείου.
Τηλ. 210 3226054, κιν. 6975.465111 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

24.6 - 26.7.2019 Καλοκαιρινό, Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά

Το νέο μας Καλοκαιρινό, Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά έως 12 ετών σκοπεύει τόσο στην, απόκτηση γνώσης, όσο και στην ανάπτυξη της κρίσης του παιδιού μέσω της σχεδιασμένης παιδαγωγικής διαδικασίας των ειδικών συνεργατών μας.
Στους μοντέρνους και τεχνολογικά εξοπλισμένους χώρους του Ιδρύματος Πολιτισμού & Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, οι μουσειο-παιδαγωγοί μας ενσταλάζουν στα παιδιά ηθικές αξίες και αρχές με εργαλείο πέντε βασικές ιστορίες, που είναι απλές, αλλά και πλούσιες σε νοήματα.
Τα παιδιά σας θα συμμετάσχουν σε ένα περιπετειώδες ταξίδι παίζοντας, κατασκευάζοντας και δημιουργώντας τις δικές τους φανταστικές ιστορίες, ενώ παράλληλα θα ευαισθητοποιούνται στα κοινωνικά θέματα.

Δευτέρα - Παρασκευή 10:30 π.μ. – 13:00 μ.μ. Τηλ.210-3226054 & 210-3226075

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

kalokairino paidion smalljpg

 

Ίδρυμα Πολιτισμού & Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης»,
Αγίων Ασωμάτων 47 (& Πειραιώς 71), πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ Θησείου.
Τηλ. 210 3226054, κιν. 6975.465111 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

7-11/12/2019 Εορταστικό 5ήμερο Χριστουγέννων

Εορταστικό 5ήμερο Χριστουγέννων 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Χριστούγεννα 2019 - εκδηλώσεις

Ίδρυμα Πολιτισμού & Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης»,
Αγίων Ασωμάτων 47 (& Πειραιώς 71), πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ Θησείου.
Τηλ. 210 3226054,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

29/1/2020 Παρουσίαση Βιβλίου

Παρουσίαση του βιβλίου
500 Ποιήματα από την Παλατινή Ανθολογία
Επιλογή και μετάφραση Ανδρέα Λεντάκη
29/1/2020 8:30μμ - ΙΑΝΟΣ

Δείτε την Πρόσκληση

 

Ίδρυμα Πολιτισμού & Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης»,
Αγίων Ασωμάτων 47 (& Πειραιώς 71), πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ Θησείου.
Τηλ. 210 3226054,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

07.2016 - Έκδοση φιλοτελικής σειράς αφιερωμένης στους αγωνιστές

11/7/2016, Εκδήλωση με αφορμή την έκδοση φιλοτελικής σειράς αφιερωμένης στους αγωνιστές. Συμπεριλήφθηκε γραμματόσημο με τον Ανδρέα Λεντάκη

06.2016 - Ημερίδα στο Σπίτι της Κύπρου

13/6/2016, Ημερίδα στο Σπίτι της Κύπρου με τίτλο «Οικονομικές Προοπτικές Ανάπτυξης και Μεταναστευτική Πολιτική Ελλάδα-Κύπρος στο πλαίσιο της Γεωπολιτικής δυναμικής στην Ν.Α. Μεσόγειο»

04.2016 - Πασχαλινό Bazaar

16-24/4/2016, διοργάνωση Πασχαλινού Bazaar

04.2016 - Αφιέρωμα στη Νήσο Κάσο

17/4/2016, Αφιέρωμα στην νήσο Κάσο. Πολιτισμός και Ιστορία της Κάσου

11.2015 - Χριστουγεννιάτικο Bazaar

28/11-20/12/2015, διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου Bazaar

11.2015 - Ημερίδα "Αγροτουρισμός και Αγροτικές Καινοτομίες"

28/11/2015, Ημερίδα με τίτλο «Αγροτουρισμός και Αγροτικές Καινοτομίες»

05.2015 - Σοφίας Σωτηρίου "Στα Κλέφτικα Μονοπάτια του Χρήστου Μηλιόνη"

28/5/2015, παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Σωτηρίου με τίτλο «Στα Κλέφτικα Μονοπάτια του Χρήστου Μηλιόνη»

05.2015 - Εκδήλωση στο Σπίτι της Κύπρου

14/5/2015 Ψυχοδυναμική της οικογένειας στην Ελλάδα και την Κύπρο: Διαπολιτισμική έρευνα με 41 χώρες-Διαχείριση του άγχους παιδιών και εφήβων»

04.2015 - Θεατρική Παράσταση "Κόκκινες Πεταλούδες"

5/4/2015, θεατρική παράσταση «Κόκκινες Πεταλούδες»

04.2015 - Με μουσική και ποίηση "Σ’ όλης της Γης το πλάτος"

3/4/2015, εκδήλωση με τίτλο «Με μουσική και ποίηση «Σ’ όλης της Γης το πλάτος»

03.2015 - Πασχαλινό Bazaar

29/3-5/4/2015 διοργάνωση Πασχαλινού Bazaar

12.2014 - Θεατρική παράσταση "Στα βήματα του Κοντορεβιθούλη"

21/12/2014, θεατρική παράσταση «Στα βήματα του Κοντορεβιθούλη», από τους  θεραπευόμενους της μονάδας απεξάρτησης 18 άνω αλκοολικών

29/11-21/12/2014, εγκαίνια Χριστουγεννιάτικου Bazaar.

12.2014 - Παρουσίαση Πρακτικών του Συνεδρίου Αρχαιολογίας Πάρου & Κυκλάδων

15/12/2014, παρουσίαση του τόμου Πρακτικών του 3ου διεθνούς Συνεδρίου Αρχαιολογίας Πάρου & Κυκλάδων, αφιερωμένου στον σπουδαίο γλύπτη και αρχιτέκτονα της κλασικής Ελλάδας (4ος αι. π.Χ.) Σκόπα τον Πάριο.

12.2014 - Ανοικτή συζήτηση με θέμα: Η Ελλάδα σε κρίση: απειλές και διέξοδοι

5/12/2014, ανοικτή συζήτηση με θέμα «Η Ελλάδα σε κρίση: απειλές και διέξοδοι».

11.2014 - Χριστουγεννιάτικο Bazaar

29/11-21/12/2014, εγκαίνια Χριστουγεννιάτικου Bazaar.

11.2014 - Από την ηλεκτρονική ποίηση στη ρεαλιστική απαγγελία

29/11/2014, αφιέρωμα στην ποίηση με τίτλο «Από την ηλεκτρονική ποίηση στη ρεαλιστική απαγγελία».

11.2014 - Πασχαλινό Bazaar

11-13/4/2014, διοργάνωση Πασχαλινού Bazaar

29/11/2014, αφιέρωμα στην ποίηση με τίτλο «Από την ηλεκτρονική ποίηση στη ρεαλιστική απαγγελία».

11-13/4/2014, διοργάνωση Πασχαλινού Bazaar

04.2014 - Πασχαλινά διηγήματα του Παπαδιαμάντη

11/4/2014 ομιλία για τα Πασχαλινά διηγήματα του Παπαδιαμάντη.

02.2014 - Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

24/2/2014, κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

11/4/2014, ομιλία για τα Πασχαλινά διηγήματα του Παπαδιαμάντη.

Εκδηλώσεις 1997-2013

 1. 10/12/2013 το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηνωμένων Εθνών οργανώνουν εκδήλωση με αφορμή την ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων
 2. 1/12/2013, άγχος και τη δραματοθεραπεία, αλλά και θα ασκηθούμε στην προοδευτική νευρομυική χαλάρωση με τη βοήθεια της νοερής απεικόνισης.
 3. 29/11-30/12/2013 Διοργανώθηκε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar στους χώρους του Ιδρύματος.
 4. 29/11/2013 εκδήλωση-αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή Κ.Π. Καβάφη, με αφορμή το έτος Καβάφη.
 5. 8/10/2013 συνάντηση δύο μεγάλων προσωπικοτήτων του πνεύματος και της τέχνης: του Ντίνου Χριστιανόπουλου, ενός από τους σημαντικότερους ποιητές και λογοτέχνες της χώρας μας και του Βασίλη Τσιτσάνη, άρχοντα του ρεμπέτικου.
 6. 19/3/2013, διάλεξη με τίτλο «Οικονομική Κρίση και Ελληνική Οικογένεια».
 7. 8-9/12/2012 Στα εγκαίνια του bazaar παρουσιάστηκε και θεατρικό – αναλόγιο, με τίτλο «Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη». Συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Σοφία Σωτηρίου και Νίκος Παντελίδης.
 8. 26/11/2012 συνάντηση με θέμα: «Κούρτ  Βάϊλ --  Μπέρτολτ  Μπρεχτ:  H όπερα  της πεντάρας. Το πάντα επίκαιρο μουσικοθεατρικό αριστούργημα του μεσοπολέμου».
 9. 16/11/2012 επιμορφωτικός και ψυχαγωγικός κύκλος με ελεύθερη είσοδο. Το πρώτο θέμα με τίτλο «Τι είναι το μουσικό θέατρο; Συνάντηση  με την όπερα,  την  οπερέτα  και το  μιούζικαλ»
 10. 4/4/2012 o Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Δάφνης-Υμηττού δια του Προέδρου κ. Γ. Καλδύρη και το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπ/σης «Ανδρέας Λεντάκης» δια της Προέδρου κ. Φ. Λεντάκη  διοργάνωσαν διάλεξη με θέμα: «Πώς Επιτυγχάνουν οι μαθητές στις εξετάσεις»  Ή Ποιες Οι Προϋποθέσεις Για Την Επιτυχία», στο Αμφιθέατρο του Σχολ. Συγκροτήματος 1ου Γυμν.-2ου Λυκείου & ΕΠΑΛ Δάφνης με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Μπούκα, ψυχολόγο.
 11. 15-22/3/ 2012 το Ίδρυμα Πολιτισμού «Ανδρέας Λεντάκης» και ο Φ.Ο.Υ οργάνωσαν Αφιέρωμα στον Υμηττιώτη Σκηνοθέτη Σταμάτη Τσαρουχά στις  με την προβολή των ταινιών: «Αθανάσιος Χριστόπουλος – ΕΝΑΣ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ», δραματοποιημένο ιστορικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2001 την ταινία μυθοπλασίας «Ο Ανθός της Λίμνης» και την ταινία «Οι γενναίοι της Σαμοθράκης».
 12. 21/3/2012 το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» διοργάνωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης Ποιητική βραδιά… μετά μουσικής. Πρώτη παρουσίαση της επανέκδοσης της Ποιητικής συλλογής του Ανδρέα Λεντάκη με τίτλο «Τοτεμισμός».
 13. 17-19/12/2011 Διοργανώθηκε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar στους χώρους του Ιδρύματος.
 14. 17/12/2011 παρουσιάστηκε και θεατρικό – αναλόγιο, με τίτλο «Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη».
 15. 25/11/2011 παρουσιάστηκε με επιτυχία το Θεατρικό Αναλόγιο «Οι Συγγραφείς».
 16. 4/4/2011, το ίδρυμά μας συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο της Π.Ε.Ε.ΠΟ.ΘΕ. «Με τον παλμό του Πολιτισμού για ένα ζωντανό σχολείο» με παρουσίαση των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων.
 17. 10-11/3/2011 διοργάνωση του Γ’ Συνεδρίου με θέμα «Δρόμοι της Νεολαίας: Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα», στο Παν/μιο Αθηνών.
 18. 21/2/2011, Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, μέσα σε κύκλο εκλεκτών φίλων του Ιδρύματος στο εστιατόριο Αίγλη του Ζαππείου (Αίθουσα Ολυμπία). Την εκδήλωση πλαισίωσαν τιμητικά ο συνθέτης κ. Δημήτρης Μαραμής με την ερμηνεύτρια κ. Κορίνα Λεγάκη καθώς επίσης η σοπράνο κ. Γιώτα Πανταζή με τον πιανίστα κ. Γιώργο Σακκογιάννη.
 19. 7/2/2011, το ίδρυμα πολιτισμού και εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» διοργάνωσε την εκδήλωση με θέμα: «Η σημαντικότητα της Μάχης του Μαραθώνα και ο Δυτικός Πολιτισμός». Ομιλητές: κ.κ. Μανούσος Καμπούρης, Βιολόγος- Δρ. Ιατρικής και Αντώνης Αντωνάκος, Φιλόλογος, Ιστορικός και Συγγραφέας.
 20. 11-18/12/2010 διοργάνωση που πρώτου μας Χριστουγεννιάτικου bazaar. Μέσα στην εορταστική ατμόσφαιρα, μας μίλησε και ο συγγραφέας κ. Αντώνης Σιμητζής για «Τα Χριστούγεννα μιας άλλης εποχής» με την έννοια της έναρξης άλλων, διαφορετικών Χριστουγέννων από εδώ και στο εξής.
 21. 13/8/2010 το Καρπαθιακό Κέντρο Έρευνας και Πολιτισμού και η Οργανωτική Επιτροπή της 14ης Πολιτιστικής Συνάντησης Καρπάθου και Ημέρας του Καρπαθίου Μετανάστη, διοργάνωσαν εκδήλωση «Αφιερωμένη στον Ανδρέα Λεντάκη. Πολιτικό, Συγγραφέα, Επιστήμονα, Στοχαστή» στις Μενετές. Απηύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος κ. Έφη Λεντάκη. εισηγητές οι κ.κ. Μηνάς Αλεξιάδης, Λάκης Γεραπετρίτης, Γιώργος Τσαμπανάκης, Βάσος Ευαγγέλου.
 22. 31/5/2010 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος και οι εκδόσεις Gutenberg παρουσίασαν στην αίθουσα Ανδρώγεω του Ηρακλείου το βιβλίο του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σήφη Μπουζάκη, με τίτλο: «Ο Ανδρέας Λεντάκης (1935-1997) Για την παιδεία, τη γλώσσα, τη νεολαία και τον πολιτισμό».
 23. 14/5/2010 το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» και οι εκδόσεις Gutenberg παρουσίασαν στο αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το βιβλίο του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σήφη Μπουζάκη, με τίτλο: «Ο Ανδρέας Λεντάκης (1935-1997) Για την παιδεία, τη γλώσσα, τη νεολαία και τον πολιτισμό»
 24. 9/4/2010 το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης», το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, οι Εκδόσεις Gutenberg και το Βιβλιοπωλείο Πολύεδρο, διοργάνωσαν στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ της Πάτρας την παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σήφη Μπουζάκη, με τίτλο: «Ο Ανδρέας Λεντάκης (1935-1997) Για την παιδεία, τη γλώσσα, τη νεολαία και τον πολιτισμό»
 25. 10/3/2010 το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» και οι εκδόσεις Gutenberg παρουσίασαν στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών στις το βιβλίο του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σήφη Μπουζάκη, με τίτλο: «Ο Ανδρέας Λεντάκης (1935-1997) Για την παιδεία, τη γλώσσα, τη νεολαία και τον πολιτισμό».
 26. 20/1/2010 Εκδήλωση με τίτλο «Βία, Κακοποίηση και πώς να αποδράσεις» στο Φ.Ο.Υ. με ταυτόχρονη προβολή της ταινίας «Carousel» του Σταμάτη Τσαρουχά, βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο της Σοφίας Σωτηρίου
 27. 11/1-25/1/2010 Επιμορφωτικός Κύκλος με θέμα «Λαογραφία και Λαϊκός Πολιτισμός».
 28. 10/11-1/12/2009 Επιμορφωτικός Κύκλος με θέμα «Τέχνη και Φιλοσοφία».
 29. 9 /11/ 2009 Δεύτερη ξενάγηση στο Νέο  Μουσείο της Ακρόπολης.
 30.  8/11/ 2009 Πρώτη ξενάγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
 31.  24/5/2009 Ο Δήμος της Ηλιούπολης και ο Σύλλογος Απόδημου Ελληνικού Πολιτισμού Κ.Π. Καβάφης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» διοργάνωσαν τα «Καβάφεια», που αφιερώθηκαν στον Ανδρέα Λεντάκη. Ομιλητής ο κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης, καθ.  παν/μίου Αθηνών. Τα «τραγούδια του Ανδρέα», του Μίκη Θεοδωράκη ερμηνεύτηκαν από την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου.
 32. 20/5/2009 Διάλεξη- Ανοικτή συζήτηση με τον κ. Γιώργο Σταθάκη, Καθηγητή Παν/μίου Κρήτης, με θέμα: «Από την Παγκόσμια Οικονομική Κρίση του 1929 στην Κρίση του 2008»
 33. 12-25/5/2009 Ομαδική έκθεση των μελών του Art Studio EST, με τίτλος «Οραματικές Διαστάσεις» στους χώρους του Ιδρύματος.
 34.  31/3/2009 Παρουσίαση του βιβλίου «Αμερικανική Αυτοκρατορία: Πραγματικότητες και Συνέπειες της Αμερικανικής Διπλωματίας» με επιμέλεια και πρόλογο του ομότιμου Καθηγητή Παν/μίου Μακεδονίας κ. Ηλία Θερμού. Συμμετείχαν οι: κ. Κανέλλη, βουλευτής, κ. Κουσκουβέλης, Πρύτανης του Παν/μίου Μακεδονίας και  Γ. Δελαστίκ, δημοσιογράφος.
 35.  20/3/2009 Εκδήλωση με τίτλο «Πώς σπάμε τα δεσμά της βίας» με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου Carousel της κ. Σοφίας Σωτηρίου. Ταυτόχρονη προβολή αποσπασμάτων της ομώνυμης ταινίας.
 36. 16/3/2009 Τιμητική εκδήλωση για την ηθοποιό και συγγραφέα Δάφνη Σκούρα. Συνδιοργάνωση με Φ.Ο.Υ (Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού).
 37. 10 & 17/3/2009 Διάλεξη- Εκλαϊκευμένη συζήτηση για τη θεωρία του Δαρβίνου με το συγγραφέα κ. Αντώνη Σιμιτζή με τίτλο «Πώς καταλήξαμε να είμαστε αυτοί που είμαστε»
 38. 2/2/2009 Εκδήλωση και κοπή πίτας του Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης».
 39. 18-21/12/2008 Συμμετοχή στο τετραήμερο Εκδηλώσεων «Μνήμης και Τιμής στον Άγνωστο Έλληνα Μετανάστη» που διοργάνωσε η ΑΗΕΡΑ- ΠΕΡΙΚΛΗΣ.
 40. 18/11/2008 «Αφιέρωμα στον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη - 20 χρόνια από το θάνατό του» στον πολυχώρο Ιανός.  Συνδιοργάνωση με τη Νομαρχία Αθηνών.
 41. 24/10-12/12/2008 Γ’ Σεμιναριακός Κύκλος στο Δήμο Υμηττού με θέμα «Από τη Δημιουργική Ανάγνωση στη Δημιουργική Γραφή και Εκφορά Λόγου».
 42. 14-16/6/2008 3μερη πολιτιστική περιήγηση στην Κεντρική Μακεδονία  (Δίον-Βεργίνα).
 43. 12/5-2/6/2008 Β’ Επιμορφωτικός Κύκλος στο Δήμο Υμηττού με θέμα «Κοινωνία και Πολιτική: Πρόσωπα, Θεσμοί, Παθογένειες»
 44.  2-7/5/2008 Συμμετοχή Ιδρύματος στο Σεμινάριο που διοργάνωσε η Euromed «Ιδιότητα του Πολίτη: άτομο και κουλτούρα».
 45. 25/3/2008 Αποκαλυπτήρια της Προτομής του Ανδρέα Λεντάκη στο Δημαρχείο του Υμηττού.
 46. 20/3/2008 Συμμετοχή Ιδρύματος στην Επιστημονική Ημερίδα «Νεολαία και Αρχεία» που διοργάνωσε η Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ) και η Ελληνική Εταιρεία (ΕΑΕ)
 47. 12/3-16/4/2008 Α’ Επιμορφωτικός Κύκλος στο Δήμο Υμηττού με τίτλος «Μουσική-Χορός-Δράμα & Ψυχοθεραπεία»
 48. 22/1/2008 Εκδήλωση και κοπή πίτας του Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης». Ομιλία του κ. Γιάννη Πανούση, καθ. Παν/μίου Αθηνών και μέλους του Δ.Σ. του Ιδρύματος με θέμα «Οι Περικυκλωμένοι Νέοι».
 49. 8-29/1/2008 Επιμορφωτικός Κύκλος με τίτλο «Παραβατικότητα Ανηλίκων και Θυματοποίηση»
 50. 5-19/12/2007 Έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Κωστόπουλου
 51. 20/11-11/12/2007 Επιμορφωτικός Κύκλος με τίτλο «Σχολή Γονέων
 52. 8-10/11/2007 Β΄ Συνέδριο «Δρόμοι της Νεολαίας από τη δεκαετία του ’60 έως τη Μεταπολίτευση».
 53. 5-15/10/2007 Έκθεση ζωγραφικής - χαρακτικής της Βασιλικής Μαλλιοπούλου.
 54. 7/6/2007 Συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» αφιερωμένη στον Ανδρέα Λεντάκη. Συνδιοργάνωση με το Δήμο Υμηττού.
 55. 11-13/5/2007 Τριήμερες Εκδηλώσεις  Συμπόσιο «1997-2007. Δέκα χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Λεντάκη». Συνδιοργάνωση με το Δήμο Υμηττού.
 56. 18/4/2007 Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Α’ τόμου του συνεδρίου «Δρόμοι της Νεολαίας στη δεκαετία του ’60: Πολιτικές και Πολιτισμικές Παρεμβάσεις» στο Μουσείο Μπενάκη.
 57. 26/3/2007 Βραδιά ποίησης με ποιητικές αναγνώσεις από τους: Νάνο Βαλαωρίτη, Θανάση Κωσταβάρα, Ανδρέα Παγουλάτο κ.α. και παρεμβάσεις των Ευτύχη Μπιτσάκη και Δημήτρη Παπαχρήστου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι συνθέτες Χρήστος Λεοντής και Νότης Μαυρουδής.
 58. 21/3/2007 Πολιτικό Μνημόσυνο για τον Ανδρέα Λεντάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Υμηττού.
 59. 16/3/2007 Συνέντευξη Τύπου για ανακοίνωση Προγράμματος Εκδηλώσεων για τα 10χρονα του Ανδρέα Λεντάκη σε συνεργασία με το Δήμο Υμηττού στο Μουσείο Μπενάκη.
 60. 27/2-27/3/2007 Σεμιναριακός Κύκλος με τίτλο «Μουσική-Χορός-Δράμα & Ψυχοθεραπεία».
 61. 24/2/2007 Ημερίδα «Ο Ελληνισμός της Διασποράς: Ιστορία, Προβλήματα, Προοπτικές»
 62. 14/2/2007 Παρουσίαση του βιβλίου «Διαφθορά και Σκάνδαλα στη Δημόσια Διοίκηση και την Πολιτική» επιμέλειας Κλεομένη Κουτσούκη και Παντελή Σκλιά στη Στοά Βιβλίου.  Συνδιοργάνωση με τις εκδόσεις Σιδέρη.
 63. 22/1/2007 Εκδήλωση και κοπή πίτας του Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης».
 64. 5/12/2006-6/2/2007 Επιμορφωτικός Κύκλος με θέμα «Παθολογία της πολιτικής: Πολιτική-Βία-Πολιτική Διαφθορά».
 65. 9/12/2006 Πολιτιστικός διάλογος με τίτλο «Προβληματισμοί για την Τέχνη του σήμερα στην Ελλάδα». Εισηγητές: Κώστας Ευαγγελάτος, Δημήτρης Πανταζίδης.
 66. 4-20/12/2006 Ομαδική εικαστική έκθεση. Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Γιάννης Νέστορος, Γιώτα Βέττα, Κώστας Ευαγγελάτος, Καλλιόπη Κοπανίτσα, Νότα Κυμοθόη, Βάλη Μιχαλοπούλου-Λιάπη, Δημήτρης Πανταζίδης, Ένη Προκοπάκη και Βαγγέλης Τριαντάφυλλος.
 67. 11-12/11/2006 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικών Πολιτιστικών Προγραμμάτων «Πολιτισμός και Αισθητική στην Εκπαίδευση» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς καθώς και το Πανεπιστήμιο Αθηνών
 68. 24/10-28/11/2006 Επιμορφωτικός Κύκλος με θέμα «Εθελοντισμός και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)».       
 69. 9-14/6/2006 Περιήγηση στην Κάτω Ιταλία (Ελληνόφωνα χωριά) και Σικελία.
 70. 31/5/2006 Ημερίδα «Απορρύθμιση του Κράτους Πρόνοιας».
 71. 5/4/2006 Συζήτηση με θέμα «Ο Ανδρέας Λεντάκης και το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» στον Κοινωνικό Πολυχώρο στη Φιλαδέλφεια.
 72. 7/3-11/4/2006 Επιμορφωτικός Κύκλος με θέμα «Ηγεσία-Ηγέτες».
 73. 7-28/2/2006 Επιμορφωτικός Κύκλος με τίτλο «Πόλη και Κινηματογράφος».
 74. 9-30/1/2006 Επιμορφωτικός Κύκλος με θέμα «Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία».
 75. 19/12/2005 Τιμητική εκδήλωση με αφορμή την έκδοση του Ημερολογίου 2006 του Α.Ο. Αμύντα αφιερωμένο στον Ανδρέα Λεντάκη στο Δημαρχείο του Υμηττού. Συνδιοργάνωση με τον Α. Ο. Αμύντα.
 76. 7/11-12/12/2005 Επιμορφωτικός Κύκλος με θέμα «Νεοελληνικό Θέατρο».
 77. 26/9-24/10/2005 Επιμορφωτικός Κύκλος με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Νέες Τεχνολογίες».
 78. 25-26/6/2005 Διήμερη περιήγηση στην Αρχαία Επίδαυρο και παρακολούθηση θεατρικής παράστασης «Ορέστης» του Ευριπίδη.
 79. 30/5/2005 Εκδήλωση-αφιέρωμα στον «πολιτικό και πνευματικό άνδρα Ανδρέα Λεντάκη» στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων. Συμμετείχε η καλλιτέχνης Μαρία Σουλτάτου ερμηνεύοντας «Τα τραγούδια του Ανδρέα» του Μίκη Θεοδωράκη.
 80. 15/3-23/5/2005 Τρίμηνος Επιμορφωτικός Κύκλος με τίτλο «Οικογένεια και κοινωνία».
 81. 31/1-3/3/2005  Έκθεση Γλυπτικής «Τα πορτραίτα» της Κλειούς Μακρή.
 82. 24-25/2/2005 Α΄ Συνέδριο «Δρόμοι της Νεολαίας τη δεκαετία του ’60: Πολιτικές δράσεις και πολιτισμικές παρεμβάσεις». Συνδιοργάνωση με το Ε.Λ.Ι.Α
 83. 14/12/2004-8/2/2005 Τρίμηνος Επιμορφωτικός Κύκλος με τίτλο «Λαϊκός πολιτισμός».
 84. 30/11/2004 Εγκαίνια του Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» στη μόνιμη στέγη του στον Κεραμεικό. 
 85. 26/6/2004 Μετάβαση στην αρχαία Επίδαυρο και παρακολούθηση παράστασης του Θεάτρου Τέχνης - Κάρολος Κουν «Ο Αριστοφάνης στο Θέατρο Τέχνης».
 86. 16/6/2004 Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.
 87. 19-21/9/2003 1ο Διεθνές Συμπόσιο «Ο Έρωτας στην Αρχαία Ελλάδα» στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.
 88. 3-4/4/2003 Εκδήλωση με θέμα «Το Κίνημα Ειρήνης τότε και τώρα» στο Παν/μιο Αθηνών σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης.
 89. 18/10/2002 Τελετή Απονομής 6 Υποτροφιών στην Αίθουσα Προπυλαίων του Παν/μιου Αθηνών.
 90. 23-25 /8/2002  Τριήμερο Συμπόσιο με θέμα  «Ο Έρωτας στην Αρχαία Ελλάδα» στα πλαίσια του Φεστιβάλ Σύμης  το καλοκαίρι 2002.
 91. 28/5/2002  Ωδείο Ηρώδου του Αττικού     Μεγάλη Μουσική Παράσταση αφιερωμένη στα 5 χρόνια απώλειας του Ανδρέα Λεντάκη με θέμα «2500 Χρόνια Ελληνική Μουσική» -από τον Όμηρο μέχρι σήμερα- με τον Λάκη Χαλκιά και πολλούς συντελεστές .
 92. 29/11/2001 Ημερίδα με θέμα «Σύγκρουση Πολιτισμών ή Παράλληλοι Δρόμοι Ειρήνης;  Η Θεωρία Χάντιγκτον Σημείο Αναφοράς της  Νέας Εποχής;» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
 93. 7/8/2001 «3ο Πολιτιστικό Συναπάντημα» Συνδιοργάνωση με το Δήμο Καρπάθου για τιμητικές εκδηλώσεις και απόδοσης οδού «Ανδρέας Λεντάκης» σε κεντρικό σημείο της χώρας του νησιού.
 94. 26/1/2001 Εγκαίνια Φωτογραφικής και Λαογραφικής Έκθεσης «Η Ελληνική Κοινότητα της Αιθιοπίας 1930-1960» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων από 22-30 Ιανουαρίου 2001.
 95. 8/12/2000 Παρουσίαση της επανέκδοσης του βιβλίου του Ανδρέα Λεντάκη «Το Παρακράτος και η 21η  Απριλίου» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Προσκήνιο στο ΕΒΕΑ.
 96. 27/11/2000 Απονομή 6 υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001 στα τμήματα: Α) Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, Β) Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ) Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην αίθουσα Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 97. 20/11/2000 Εκδήλωση - Αφιέρωμα στον Ανδρέα Λεντάκη και στο τελευταίο πολύτιμο 4τομο έργο «O έρωτας στην Αρχαία Ελλάδα» εκδ. Καστανιώτη σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Κεραμεικού “Μέγας Αλέξανδρος” στο Χοροθέατρο «ΡΟΕΣ».
 98. 18/11/2000 Απονομή βραβείων του Σχολικού Διαγωνισμού με θέμα «Γράψε το δικό σου μύθο» σε σχολεία του Δήμου Υμηττού σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φυτράκη έτους 1999-2000 στο Δημαρχείο του Υμηττού.
 99. 16/5/2000 Ημερίδα με θέμα «Τοπική Κοινωνία κατά της Εγκληματικότητας» με τη συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και το Υπουργείου Δημοσίας Τάξης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
 100. 15/2/2000 με την Εταιρεία Συγγραφέων και το Σπίτι της Κύπρου αφιέρωμα στον Ανδρέα Λεντάκη και Ανδρέα Χριστοφίδη στη Στοά του Βιβλίου.
 101. 24-25/11/1999 στο Υπουργείο Εξωτερικών 1ο Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Τρίτη Χιλιετία»
 102. 8/11/1999 με τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Επίσημη παρουσίαση του 4τομου έργου το Ανδρέα Λεντάκη «Ο Έρωτας στην Αρχαία Ελλάδα».
 103. 16/1/1999 με το Πολιτιστικό Τμήμα στην Λάρισα. Εκδήλωση-Παρουσίαση του έργου του Ανδρέα Λεντάκη «Ο Έρωτας στην Αρχαία Ελλάδα».
 104. 21/11/1998 με το Σύλλογο των Απανταχού Καρπαθίων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε εκδήλωση αφιερωμένη στον Ανδρέα Λεντάκη.
 105. 9/5/1998 με το Δήμο Τριπόλεως. Εγκαίνια νέου ΚΑΠΗ με το όνομα του Ανδρέα Λεντάκη ως ιδρυτή και θεμελιωτή του θεσμού.
 106. 29/4/1998 με το Δήμο Υμηττού. Εκδήλωση για τον Ανδρέα Λεντάκη.
 107. 20/3/1998 με ΚΕΔΚΕ στο Πολεμικό Μουσείο. Τιμητική Εκδήλωση αφιερωμένη στον Ανδρέα Λεντάκη.
 108. 18/3/1998 με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ν. Χαλκηδόνας. Εκδήλωση-Αφιέρωμα στον Αγωνιστή, Πολιτικό, Διανοούμενο Ανδρέα Λεντάκη.
 109. 5/12/1997  με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Φιλοθέης. Εκδήλωση με αναφορά στο έργο του Ανδρέα Λεντάκη.
 110. 22-28/5/1997 με το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας, Παιδαγωγικό, Σεμινάριο-Αφιέρωμα στο φιλόλογο και συγγραφέα Ανδρέα Λεντάκη. 30/11/1997 16ο Συνέδριο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης αφιερωμένο στον Ανδρέα Λεντάκη.
 111. 22/5/1997  Εκδήλωση στο Σπίτι της Κύπρου, «Αφιέρωμα στον Πολιτικό και Συγγραφέα Ανδρέα Λεντάκη».

logo ledakis

ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ"

Αγ. Ασωμάτων 47, 10553 Αθήνα     ledakis@ath.forthnet.gr     210.322 6054